Vemdalen information

Vemdalen bjuder på allsidig skidåkning i form av utförsåkning med rejäla fallhöjder, omfattande spårsystem och fina leder på fjället. Områdets höga höjd över havet och dess inlandsklimat innebär snösäkerhet och tidig säsongstart. Av nedfarternas totala ytor täcks hela 80,5 procent av moderna och kraftfulla snösystem, vilket borgar för bra kvalité under hela vintern.

De senaste säsongerna har skidområdet vuxit med fyra stycken 6-stols expressliftar och flera nya nedfarter. Totalt finns 55 nedfarter och 34 liftar i de tre skidområden: Björnrike, Vemdalsskalet och Klövsjö/Storhogna.

”Närheten” (48 mil från Stockholm) och gemensamt SkiPass för hela Vemdalen är andra faktorer som gör orten till ett populärt resmål.

Det finns ett stort utbud av aktiviteter för både unga och gamla:

Utförsåkning – Total 58 nedfarter fördelat på Vemdalsskalet, Björnrike, Klövsjö/Storhogna på ett och samma skipass

Totalt 5 mil preparerade spår för både skating och klassisk stil, klicka här för att ladda hem Vemdalens spårkarta

Det finns även ett längdåkningsspår på Klockarfjället, på andra sidan vägen, 1,5km, 3,0km och 6,0km. Spåret börjar i korsningen Klockarfjällsvägen och Fjällstigen

Över fjället går det drygt 18 mil rösade leder som tar dig ut i vildmarken eller till någon av grannbyarna. Det är aldrig långt mellan raststugorna där det serveras kaffe och annat smått och gott

Skoteruthyrning med eller utan guide på Frihetsbolaget

Ridning på Islandshästar

Afterski

Nattklubb

Restauranger

Bowling

Golf & fiske på sommaren

Här är några länkar med mer info om Vemdalen:

Vemdalen information